OREZ CU LAPTE

OREZ CU LAPTE


Orezul cu lapte este unul dintre deserturile care îmi amintesc de copilărie.
Foarte multe despre el nu pot spune și sunt convinsă că oricine știe să îl prepare, iar dacă nu, cu siguranță o să reușească deoarece nu este nimic complicat.

Ingrediente:
  • 350 g orez cu bobul rotund (nu l-am cântărit)
  • 1 l lapte
  • apă
  • zahăr tos (după gust)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie/portocală (opțional)
  • scorțișoară
Se spală orezul și se pune la fiert cu puțină apă (cât să îl acopere și să îl depășească puțin).
Când începe să se umfle, adăugăm treptat laptele, în funcție de cât este necesar, iar gând este aproape în totalitate fiert, putem pune zahărul și dacă dorim, coaja de la o lămâie (după ce am spălat-o foarte bine înainte).

Putem să îl servim simplu, cu scorțișoară deasupra sau gem.


Comentarii