NEGRESA DE POST CU MERE ȘI GLAZURA

NEGRESĂ  DE POST CU MERE ȘI GLAZURĂ 


Pot spune că sunt puține mâncăruri de post pe care la mănânc cu plăcere, dar când vine vorba despre deserturi, lucrurile se schimbă.
Am făcut această negresă pentru prima dată și cu siguranță o voi mai face din nou, deoarece pe lângă faptul că este foarte simplă, nu necesită nici multe ingrediente. 

Pentru o tavă de 30 x 40 cm de negresă aromată și lipicioasă sunt necesare următoarele:
- 2 căni de mere rase (1 cană = 250 ml)
- 2 căni de zahăr 
- 2 căni de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie 
- stafide și nuci (opțional)

Glazură:
- 9 linguri de apă 
- 9 linguri de zahăr
- 4 linguri de cacao
- 250 g de margarina
- esență de rom

Toate ingredientele pentru blat se amestecă, rezultând un aluat sfaramicios la început și lipicios cu cât îl amesteci mai mult. 
Aluatul se răstoarnă într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când se rumenește la suprafață și trece testul scobitorii.
Cât timp se coace negresa, se pregătește glazura, punând într-o craticioară toate ingredientele și lăsându-le pe foc până se topesc. La final, se adaugă esența de rom. 
După ce negresa s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească pentru câteva minute și apoi se taie  turnând apoi deasupra glazura. 

Poftă bună! 

Comentarii