APERITIVE
BATOANE DE DOVLECEL CU PARMEZAN
Deoarece mă săturasem (nu spun că nu îmi plac) de chiftele de dovlecei și dovlecei pane, am decis să schimb "meniul" și să încerc și varianta puțin mai dietetică, adică să evit baia de ulei.
Rezultatul: dovlecei moi la interior, îmbracați într-o crustă crocantă și aromată.
Ingrediente:
- 2-3 dovlecei (nu foarte mari)
- parmezan
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- condimente: sare, piper, cimbru, granule de usturoi, boia iute/dulce
- 2 linguri ulei de măsline
Dovleceii se spală foarte bine (nu este necesar să îi curățați de coajă), se taie în batoane de 10-12 cm lungime și 1,5-2 cm grosime, se dau cu puțină sare și se lasă deoparte aproximativ 10 minute, după care se tamponează cu hârtie pentru a elimina excesul de apă.
Între timp, se încinge cuptorul la 200 de grade celsius și se pregătește o tavă tapetată cu hărtie de copt.
Și acum, să trecem la partea "murdară" :)
Dovleceii se trec prin: făină, ou și amestecul de pesmet, parmezan și condimente, se așează într-un singur strat în tavă, se stropesc cu puțin ulei de măslie și se coc până când devin crocanți la exterior.
Eu i-am servit cu un sos de iaurt, castravete murat, sare și piper.
Ce poate fi mai simplu decât o salată?
Pentru momentele în care nu vrei să îți petreci prea mult timp prin bucătărie, salata este soluția ideală.
În plus, este sățioasă, o poți lua a doua zi la pachet și nu necesită multe ingrediente (o poți adapta în funcție de ce ai prin frigider).
Ingrediente:
Între timp ne ocupăm de legume...
Se fierbe mazărea, ceapa se taie rondele și se sotează împreună cu ardeiul gras tăiat cubulețe.
Când cuscus-ul a absorbit apa, se amestecă cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie (după gust), legumele, conserva de ton (scursă în prealabil) și se condimentează cu sare și piper.
Putem înlocui tonul cu un alt pește sau pui, de asemenea, se pot adăuga roșii proaspete, pătrunjel, ciuperci, dovlecei, vinete la grătar etc.
SALATĂ DE CUSCUS CU TON
Pentru momentele în care nu vrei să îți petreci prea mult timp prin bucătărie, salata este soluția ideală.
În plus, este sățioasă, o poți lua a doua zi la pachet și nu necesită multe ingrediente (o poți adapta în funcție de ce ai prin frigider).
Ingrediente:
- 250 g cuscus
- 1 ardei gras roșu
- mazăre (congelată am avut eu)
- măsline
- 1 conservă de ton în suc propriu (bucăți)
- ceapă verde (opțional)
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- sare, piper
Am fiert apă cu puțină sare și o linguriță de ulei de măsline (ideal era să fi avut o supă de legume), se toarnă peste cuscus, se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se umfle cuscus-ul.
Între timp ne ocupăm de legume...
Se fierbe mazărea, ceapa se taie rondele și se sotează împreună cu ardeiul gras tăiat cubulețe.
Când cuscus-ul a absorbit apa, se amestecă cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie (după gust), legumele, conserva de ton (scursă în prealabil) și se condimentează cu sare și piper.
Putem înlocui tonul cu un alt pește sau pui, de asemenea, se pot adăuga roșii proaspete, pătrunjel, ciuperci, dovlecei, vinete la grătar etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu