BATOANE DE DOVLECEL CU PARMEZAN
BATOANE DE DOVLECEL CU PARMEZAN
Deoarece mă săturasem (nu spun că nu îmi plac) de chiftele de dovlecei și dovlecei pane, am decis să schimb "meniul" și să încerc și varianta puțin mai dietetică, adică să evit baia de ulei.
Rezultatul: dovlecei moi la interior, îmbracați într-o crustă crocantă și aromată.
Ingrediente:
- 2-3 dovlecei (nu foarte mari)
- parmezan
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- condimente: sare, piper, cimbru, granule de usturoi, boia iute/dulce
- 2 linguri ulei de măsline
Dovleceii se spală foarte bine (nu este necesar să îi curățați de coajă), se taie în batoane de 10-12 cm lungime și 1,5-2 cm grosime, se dau cu puțină sare și se lasă deoparte aproximativ 10 minute, după care se tamponează cu hârtie pentru a elimina excesul de apă.
Între timp, se încinge cuptorul la 200 de grade celsius și se pregătește o tavă tapetată cu hărtie de copt.
Și acum, să trecem la partea "murdară" :)
Dovleceii se trec prin: făină, ou și amestecul de pesmet, parmezan și condimente, se așează într-un singur strat în tavă, se stropesc cu puțin ulei de măslie și se coc până când devin crocanți la exterior.
Eu i-am servit cu un sos de iaurt, castravete murat, sare și piper.
Comentarii
Trimiteți un comentariu