NEGRESĂ CU CAISE
NEGRESĂ CU CAISE
Cui nu îi place o negresă cu blat umed, gust intens de ciocolată și caise acrișoare?
Buuun, și acum că am stabilit că suntem cu toții fani, să vedem și de ce avem nevoie pentru a o realiza.
Ingrediente:
Blat:
- 200 g făină
- 200 g zahăr tos
- 280 g iaurt
- 160 g unt
- 4 albușuri
- 4 gălbenușuri
- 8 linguri cacao
- 4 linguri ciocolată neagră tăiată bucățele
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 6 caise (potrivite ca mărime și tăiate în două)
- 3-4 linguri zahăr brun
- unt (pentru a unge tava)
Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Se unge cu unt o tavă antiaderentă (atât fundul, cât și marginile), se presară peste unt câteva linguri de zahăr brun și se așează jumătățile de caise (cu "gura" în jos), la distanțe egale una de cealaltă.
Untul (la temperatura camerei) se bate spumă împreună cu zahărul, se adaugă gălbenușurile pe rând și se continuă mixarea.
Făina, cacaoa și praful de copt se adaugă treptat peste compoziția de unt și gălbenușuri și se amestecă cu o lingură.
Tot aici se înglobează și iaurtul împreună cu ciocolata tăiată în bucățele mici sau rasă.
Separat, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, iar când s-a format o bezea densă, se adaugă peste restul compoziției, amestecându-se ușor, de jos în sus.
Se toarnă totul peste caisele din tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute (nu trebuie să stea prea mult timp la cuptor deoarece se va usca).
După ce este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în tavă, apoi se răstoarnă tava pe un platou, atfel încât să avem deasupra caisele.
Se porționează și se servește cu plăcere.
Comentarii
Trimiteți un comentariu