OREZ CU LAPTE
OREZ CU LAPTE
Orezul cu lapte este
unul dintre deserturile care îmi amintesc de copilărie.
Foarte multe despre el
nu pot spune și sunt convinsă că oricine știe să îl prepare, iar dacă nu, cu
siguranță o să reușească deoarece nu este nimic complicat.
Ingrediente:
- 350 g orez cu bobul rotund (nu l-am cântărit)
- 1 l lapte
- apă
- zahăr tos (după gust)
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie/portocală (opțional)
- scorțișoară
Se spală orezul și se
pune la fiert cu puțină apă (cât să îl acopere și să îl depășească puțin).
Când începe să se umfle,
adăugăm treptat laptele, în funcție de cât este necesar, iar gând este aproape
în totalitate fiert, putem pune zahărul și dacă dorim, coaja de la o lămâie
(după ce am spălat-o foarte bine înainte).
Putem să îl servim
simplu, cu scorțișoară deasupra sau gem.
Comentarii
Trimiteți un comentariu