FURNICI ÎN COPAC
FURNICI ÎN COPAC
Ingrediente:
- 250g carne tocată de porc
- 200g fidea de orez
- 1 linguriță de amidon de porumb
- 1 ardei iute uscat
- piper Sischuan după gust
- 1 lingură oțet de orez
- 1 lingură sos de soia light și dark
- 1 lingură ulei de susan
- 1 linguriță ulei de ardei iute
- 2 căței de usturoi
- 1 bucățică de ghimbir
- 1 fir de ceapă verde
- 5-6 urechi de lemn
Carnea tocată se amestecă cu amidonul, piperul și ardeiul măcinat, oțetul de orez și o lingură de sos de soia light, după care se lasă la rece pentru aproximativ 15-20 de minute.
Cât timp stă carnea la frigider, se lasă fideaua de orez la înmuiat în apă fiartă pentru câteva minute, se toacă marunt partea albă de la firul de ceapă, cățeii de usturoi și ghimbirul, apoi se călesc în puțin ulei de susan și ulei de ardei iute.
Peste acestea se adaugă carnea tocată și se amestecă des până când aceasta se prăjește.
La final, se pune fideaua de orez, sosul de soia dark, urechile de lemn ce au fost în prealabil hidratate pentru câteva minute în apă fiartă și frunzele de ceapă verde tocate mărunt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu